هری پاتر و نکات نهفته اش بسیارند. نکاتی را در این مقاله می خوانید که شاید خیلی زیاد در حال تماشای سری فیلمهای هری پاتر از دیدتان مخفی ماندهاند. برای مثال ردپای «نیوت اِسکَمِندِر»، کاراکتر فیلم «جانوران شگفتانگیز» را میتوان در قسمت «هری پاتر و زندانی آزکابان» مشاهده کرد.
اولین مورد از نکات نهفته در دنیای هری پاتر ارتباط دارد به (چری اولز) که اولینبار در فیلم هری پاتر معرفی شد. در فیلم «هری پاتر و محفل ققنوس» قسمتی که گردهمایی صبحانهی دانشجویان را به تصویر کشانده به طور دقیق نشانهای از دنیای جادوگری همانندی با برند چریوس (تولیدکنندهی غلات صبحانه) را میبینید که نامش را (چری اولز) گذاشتهاند.
فیلم «هری پاتر و جام آتش» اژدها های زیادی را نشان داده است، مانند شاخدم مجارستانی
دومین مورد از نکات نهفته دنیای هری پاتر این است که در تیتراژ آخر فیلم «هری پاتر و جام آتش» عبارت عجیبی نوشتهاند: «هیچ اژدهایی در روند تولید این فیلم آسیب ندیده است.» کاراکتر اژدها اولین بار در فیلم «هری پاتر و سنگ جادو» به نمایش درآمد، زمانی که کاراکتر (هاگرید) در این فیلم صاحب بچهاژدهایی به نام نوربِرت بود ولی دیگر موقعیت حفظ از آن را نداشت. اما بعدتر و در فیلم «هری پاتر و جام آتش» کاراکتر اژدها های بزرگسال داخل قصه فیلم شدند و در مسابقات دورهای سه جادوگر از آنها بهره برداری کردند.
داخل خیلی از فیلمها دیدهایم که در تیتراژ آخر مینویسند «در تولید این فیلم هیچ حیوانی زخمی و اذیت نشده است» اما افراد فرآیتد تولید فیلم هری پاتر ظاهراً می خواستند بینندگانشان این را بدانند که درطی تولید این فیلم هیچگونه موجود افسانهای آسیب ندیده.
گزینه بعدی از نکات نهفته دنیای فیلم این است که رمز وارد شدن به وزارت سحر و جادو ترکیب اعداد (۲-۴-۴-۲-۶) بود، به عبارتی معادل لغت (MAGIC) یا همان «جادو» روی دکمه ی شماره گیر تلفنها است. نمیتوان این چنین رمزی را برای همچین سازمانی مناسب و سری دانست ولی خوب به هر حال از نکات ریز جالب توجهی است که بیان می کند عوامل تولید فیلم نگاه وعملکردی تا این اندازه نکته بین داشتهاند.
گزینه بعدی که از لیست نکات نهفته دنیای هری پاتر میتوان اسم برد این است که «یان براون» خوانندهی سابق گروه «اِستون روزِز» در فیلم «هری پاتر و زندانی آزکابان» نقش یکی از جادوگرها را بازی می کرد و در این سکانس در حال خواندن کتاب «تاریخ مختصر زمان» نوشتهی استیون هاکینگ است. یان در این سکانس به سبب توان جادویی خود قهوهاش را هم میزند، به طوری که انگشتش را روی هوا میچرخاند و قاشق درون فنجان میچرخد. به همین خاطر چشم مخاطب احتمالاً متوجه حرکتی که او انجام میدهد میشود، نه کتاب استیون هاکینگ. همچنین هیچ اشارهای به این موضوع نمیشود که آیا هاکینگ هم جادوگر است یا خیر.
آینهی تمنا تنها یک بار و فقط و فقط در فیلم «هری پاتر و سنگ جادو» به تصویر کشیده شد.
یکی دیگر از نکات نهفته دنیای هری پاتر این است که در فیلم «هری پاتر و سنگ جادو» دور تا دور آینه نوشته شده: «خواهش قلبت را به تو نمایش می دهم، نه چهرهات را.» خیلی از طرفداران قصه های هری پاتر در جریان این هستند که لغت (Erised) در اسم آینهی تمنا (the Mirror of Erised) درواقع به لغت (Desier) به معنی (تمنا) اشاره می کند که دراصل برعکس نوشته شده است. ولی کمتر اتفاق افتاده است که مخاطبان به عبارت حک شده روی این آینهی توجه کنند. این عبارت دراصل عبارتی انگلیسی است که به حالت برعکس (مانند تصویر در آینه) نوشته شده:
Erised stra ehru oyt ube cafru oyt on wohsi
و اگر لغات را برعکس کنید به عبارت زیر میرسید:
I show not your face but your heart’s desire
عبارتی که در فارسی به این شکل ترجمه میشود: «خواهش قلبت را به تو نمایش می دهم، نه چهرهات را.» عوامل فیلم به این شکل کاربری آینه را به گونه ای عجیب برای تماشگر به تصویر کشیدهاند.
صحنه ای از فیلم «هری پاتر و جام آتش» اشاره به فیلم «هری پاتر و یادگاران مرگ» دارد، اتفاقی که در زمان اکران فیلم به هیچ عنوان برای تماشاگر معنی نداشت. یادگاران مرگ شکلی مثلثیشکل (اشاره به شنل نامرئی) دارد که داخلش خطی رسم شده (اشاره به چوبدستی) و دایرهای نیز آن را احاطه کرده است (نشانهی سنگ رستاخیز). در این صحنه نشان یادگاران مرگ بر روی قفسهای شیشهای وجود دارد و دامبلدور به آن خیره شده است.
نکته ی جالب دیگر که از دنیای هری پاتر میتوان به آن اشاره کرد این است که در یکی از صحنههای فیلم «هری پاتر و سنگ جادو» شخصیت نِویل از مادربزرگش یک گوی یادآوری هدیه میگیرد. گوی به یادآورنده یک گوی شیشهای است که داخلش از گاز سفیدرنگی پر شده و چنانچه لمسش کنید و گاز داخل آن به رنگ قرمز درآید به این معنی است که چیزی را از یاد برده اید. با این حال نویل هرچه فکر میکند به یاد نمی آورد چه چیزی را از یاد برده است، ولی احتمال می رود قضیه شنل اوست که از یاد برده بپوشد.
پروفسوراسنیپ حتی زمان دوئل با مکگانیگال در قسمت دوم فیلم «هری پاتر و یادگاران مرگ» در جبههی خوب مبارزه می کند. دقیقاً قبل از جنگ هاگوارتز و بعد از آنکه هری با سوروس رودررو میشود، پروفسور مکگانیگال داخل صحنه میشود و برای دفاع از دانشجویانش با سوروس مبارزه می کند. سوروس مایل به مبارزه نیست و با جادو از خویش دفاع میکند و هوشمندانه با جادوهایش، جادوهای مکگانیگال را انحراف می بخشد تا جادوی او به دو مرگخوار برخورد کند، در همین نقطه است که او چوب جادوی آنها را میدزدد و از پنجره می گریزد.
تماشگر فیلم بعدا متوجه می شود که سوروس در جبههی خوب مبارزه می کند، ولی در همین صحنه از فیلم قسمت دوم « یادگاران مرگ» هم نمایان است که او با جنگ مقابل مکگانیگال و کشتن دو مرگخوار و دزدیدن چوبدستی آنها قصد کمک کردن دارد.
یکی دیگر از مواردی که باید بدانید ودراین لیست میتوان جای داد این است که در قسمت « تالار اسرار» نقش ران شنلی به تن کرده است که بطور ملموسی از شنل دیگران قدیمی تر و کهنه تر جلوه میکند، شاید به این دلیل که شنلش دست دوم بوده است. ران ویسلی خانوادهی ثروتمندی نداشت و دراکو مالفوی نیز در فیلم «هری پاتر و سنگ جادو» او را به این خاطر مورد تمسخر قرار می داد. نکته جالب اینجاست که طراحان لباس این فیلم ریزبینانه به این موضوع توجه داشتهاند و حواسشان بوده که ران باید شنلی کهنهتراز بقیه دانشجویان به تن کند. البته نکتهی جالب توجه و متناقض این بحث این است که کلیه یونیفرمهای دانشجویان ساخت برند مشهور و لاکچری هِرودز است!
نکته بعدی از این لیست در دنیای این کارکتر به مار ناگینی ارتباط دارد. کاراکتر ناگینی را اولینبار در قسمت«جام آتش» دیدیم ولی بعضی به غلط بر این باورند که این مار، دقیقا همان ماری است که هری پاتر از باغ وحش لندن آزاد میکند. اولین صحنه ای که این کاراکتر در قسمت «جام آتش» ظاهر شده همان موقعی است که از روی پلهها به سمت پیتر پتیگرو، بارتی کراوچِ پسر و لرد ولدمورت میخزد. عوامل فیلم با انعکاس تصویر این کاراکتر در لوگوی شرکت وانر برادرز قصد دارند تماشاگر را آماده کنند.
